ΜΑΡΜΑΡΟ

Μάρμαρο

Το µάρµαρο είναι το µόνο πέτρωµα που έχει την ιδιότητα, να λαµπυρίζουν οι κρύσταλλοί του στο φως, είναι άσπρο, έχει διαφάνεια και είναι λιγότερο σκληρό από άλλα πετρώµατα αλλά αρκετά σκληρό για να µην τρίβεται και να µη βγάζει σκόνη στη αφή, παραµένοντας ένα καθαρό υλικό για κάθε χρήση. Ήταν ίσως συγκυριακό το γεγονός ότι ο χώρος της Ελλάδας, όπου αναπτύχθηκε ο πολιτισµός, είναι γεµάτος µάρµαρο.

Ο αρχαίος ελληνικός κόσµος αξιοποίησε το δώρο της φύσης σε αυτόν τον τόπο που λέγεται µάρµαρο. Με βάση το υλικό αυτό δηµιούργησε µια ασύλληπτη τέχνη και ένα πολιτισµό που είχε απίστευτα σηµαντική επίδραση στη ∆ύση.

Σαν δομικό υλικό

Σαν δομικό υλικό διακρίνεται για την αντοχή του σε θλίψη, σε κάμψη, σε κρούση και σε τριβή. Με κριτήριο αυτές τις ιδιότητες του, το επιλέγουμε για κάποιες εφαρμογές. Έτσι δεν θα επιλέξουμε ένα μάρμαρο μικρής αντοχής για χώρους που θα καταπονούνται, όπως επίσης δεν θα επιλέξουμε μάρμαρο με υδοτοαπορροφητικότητα σε εξωτερικές δαπεδοστρώσεις.

Το μάρμαρο είναι συνήθως ένα ανοιχτόχρωμο πέτρωμα. Όταν σχηματίζεται από έναν ασβεστόλιθο με πολύ λίγες ακαθαρσίες θα είναι λευκό στο χρώμα. Το μάρμαρο που περιέχει προσμίξεις όπως αργιλικά ορυκτά, οξείδια του σιδήρου ή ασφαλτικό υλικό μπορεί να είναι μπλε, γκρι, ροζ, κίτρινο ή μαύρο χρώμα.

Οι επενδύσεις μαρμάρου σε δάπεδο και σκάλες και η χρήση του σε πάγκους κουζίνας και στο μπάνιο χαρίζουν κλασσική ομορφιά και φινέτσα.

Είναι υποαλλεργικό και ανθεκτικό σε βακτήρια, παθογόνα και αλλεργιογόνα. Επίσης δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας γιατί είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Η μη ύπαρξη αρμών το καθιστά ακόμα πιο καθαρό και υποαλλεργικό και κάνει τη φροντίδα και το καθάρισμά του πάρα πολύ εύκολο.

Προτείνεται το καθάρισμα με κοινό πράσινο σαπούνι ή με απορρυπαντικό για μάρμαρα και γρανίτες (υγρά σαπούνια με ουδέτερο pH που δεν χρειάζονται ξέπλυμα).

Υπηρεσίες

logo-footer

Η εταιρεία «Hellenic Marbles» δραστηριοποιείται στο χώρο του μαρμάρου και των φυσικών πετρωμάτων υψηλής ποιότητας (γρανίτες, χαλαζίες) από το 1986.

Θα μας βρείτε:

Λ. Καραμανλή 104 Αχαρναί
Tel. +30 210 2407972
Fax. +30 215 5706363
Email. [email protected]

Copyright © 2018 Hellenic Marbles. All rights reserved. Website by HellasWeb