ΓΡΑΝΙΤΗΣ

Γρανίτης

Ο Γρανίτης είναι ένα διαδεδομένο, φυσικό πυριγενές, πλουτώνιο πέτρωμα με κοκκώδη ιστό και όξινη σύσταση με μεγάλη σκληρότητα. Ανήκει στα πλουτώνια πυριγενή πετρώματα επειδή δημιουργήθηκε από την στερεοποίηση και κρυστάλλωση του μάγματος στο εσωτερικό του φλοιού σε μεγάλο βάθος, γι’ αυτό διαθέτει ολοκρυσταλλικό, κοκκώδη ιστό.

Το όνομά του μάλιστα προέρχεται από την λατινική λέξη granum, δηλαδή κόκκος και οφείλεται στην κοκκώδη υφή του.

Μεγαλύτερη αντοχή

Το χρώμα των γρανιτών οφείλεται στο είδος και την περιεκτικότητα των ορυκτολογικών συστατικών τους. Σε σύγκριση με το μάρμαρο ο γρανίτης παρουσιάζει μεγαλύτερη αντοχή σε θλίψη και σε τριβή.

Δεν αλλοιώνεται το χρώμα και η στιλπνότητά του από τη χρήση όξινων διαλυμάτων όσο το μάρμαρο, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται αντί του μαρμάρου σε επιφάνειες πάγκων κουζίνας και δεν καίγεται οπότε προτιμάται σε ποδιές τζακιών.

Κάθε πλάκα γρανίτη είναι μοναδική στο είδος της αφού δημιουργήθηκε από το περιβάλλον όπως μια συνηθισμένη πέτρα δημιουργείται στη φύση. Κάθε κομμάτι του είναι διαφορετικό από τα άλλα. Έχει μεγάλη ποικιλία από φινιρίσματα ( Γυαλιστερό, ματ και βούρτσας).

Ο γρανίτης λόγω του ότι δεν έχει πόρους, είναι αντιμικροβιακός και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Υπηρεσίες

logo-footer

Η εταιρεία «Hellenic Marbles» δραστηριοποιείται στο χώρο του μαρμάρου και των φυσικών πετρωμάτων υψηλής ποιότητας (γρανίτες, χαλαζίες) από το 1986.

Θα μας βρείτε:

Λ. Καραμανλή 104 Αχαρναί
Tel. +30 210 2407972
Fax. +30 215 5706363
Email. [email protected]

Copyright © 2018 Hellenic Marbles. All rights reserved. Website by HellasWeb