Ανακαίνιση της οικίας


Αλουμινάς

Γυψοσανιδάς

Ελαιοχρωματιστής

Ηλεκτρολόγος


Κουζινάς


Κτίστης


Μαρμαράς


Μεταφορές με γερανό

Ανακαίνιση της οικίας – Τα βασικά στάδια

Το σπίτι μας αποτελεί τον προσωπικό μας χώρο, ο οποίος στεγάζει τις οικογενειακές μας στιγμές και δρα ως ένα καταφύγιο. Επειδή αποτελεί τον χώρο που μας φιλοξένει τις ελεύθερες ώρες μας, θα πρέπει να είναι ζεστός και προπάντων ασφαλής.

Τα τελευταία χρόνια όπου υπάρχει μείωση στην αγορά ακινήτων, πολλοί είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους παλιά διαμερίσματα και μονοκατοικίες και σπεύδουν να πραγματοποιήσουν ανακαίνιση της οικίας τους, μη μπορώντας και αλλιώς. Αφού πλέον είναι αδύνατη η αγορά ή η κατασκευή ενός σπιτιού λόγω οικονομικής κρίσης, η ανακαίνιση του ήδη υπάρχοντος αποτελεί μονόδρομος.

Πριν σπεύσετε στις εταιρείες που αναλαμβάνουν να ανακαινίσουν την οικία σας ρωτώντας τα πακέτα και τις προσφορές που σας παρέχουν, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα βασικά στάδια της ανακαίνισης.

Ο σχεδιασμός

Αρχικό κομμάτι αποτελεί ο σχεδιασμός του χώρου. Θα πρέπει να σχεδιαστεί η θέση των επίπλων, η θέση στα καινούργια σας ντουλάπια, καθώς επίσης και να σχεδιάσετε το φωτισμό, αλλά και να βρείτε τι χρώματα θα θέλατε να έχει η οικία σας.

Εσείς θα διαλέξετε τα πλακάκια, τα γύψινα και τα κουφώματα, καθώς επίσης και το τζάκι εφόσον επιθυμείται να υπάρχει στο σαλόνι σας. Αφού έχετε κατά νου το πώς θέλετε να είναι το σπίτι σας μετά την ανακαίνιση, σχεδιάστε τα σε ένα χαρτί και με αυτό θα πάτε στις εταιρείες, όπου θα σας δώσουν την προσφορά τους.

Αρχή της ανακαίνισης

Όταν ήδη έχετε επιλέξει την εταιρεία που θα αναλάβει να ανακαινίσει το σπίτι σας, το πρώτο βήμα είναι ο έλεγχος ή η διακοπή των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τον υπεύθυνο για τις γραμμές των δικτύων, για καθαρά λόγους ασφαλείας.

Αποξήλωση

Οι εργάτες θα αναλάβουν να αφαιρέσουν τα ντουλάπια της κουζίνας σας και γενικά ότι υπάρχει στο σπίτι σας, από τα φωτιστικά έως και τα κουφώματα εάν είναι απαραίτητο.

Το τελικό στάδιο

Ο υδραυλικός αναλαμβάνει να εγκαταστήσει το δίκτυο ύδρευσης ενώ πραγματοποιείται έλεγχος στο δίκτυο αποχέτευσης. Εάν θεωρεί πως το δίκτυο αυτό είναι προβληματικό, θα πρέπει να γίνει επέμβαση και σε αυτό.

Οι ηλεκτρολόγοι αναλαμβάνουν την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Εάν η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι παλιά θα πρέπει να γίνει αλλαγή της για να δουλεύουν σωστά οι ηλεκτρικές σας συσκευές. Ο ηλεκτρολόγος θα σχεδιάσει το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος βασισμένος στις ανάγκες της δικής σας οικίας. Μαζί με τον ηλεκτρολόγο θα γίνει η επιλογή των φωτιστικών.

Πλέον οι ειδικοί θα επέμβουν στα δάπεδα. Ανάλογα με το τι budget διαθέτετε θα γίνει και η αγορά των μαρμάρων ή πλακιδίων. Όσον αφορά το μπάνιο μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων, θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση των ειδών υγιάνεις.
Οι πόρτες της οικίας. Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την καλύτερη επιλογή, καθώς προσφέρουν ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

Ακολουθεί η κατασκευή της κουζίνας με τα ντουλάπια ή άλλα ράφια που εσείς θέλετε να τοποθετήσετε ακόμα και στο σαλόνι σας. Μετά τη διαδικασία αυτή ακολουθεί η τοποθέτηση των κλιματιστικών και των θερμαντικών σωμάτων.

Αφού όλα έχουν τοποθετηθεί σωστά, πραγματοποιείται το βάψιμο σε όλη την οικία σας. Στο σαλόνι σας μπορείτε να βάλετε ακόμα και πέτρα, προσφέροντας καλύτερη αισθητική.

Αφού το συνεργείο σας έχει παραδώσει την ανακαινισμένη πλέον οικία σας, εσείς θα τοποθετήσετε τις κουρτίνες σας, τα έπιπλα σας και τα διακοσμητικά αντικείμενα.

anakainisi-teliko-stadio
anakainisi-teliko-stadio-2
logo-footer

Η εταιρεία «Hellenic Marbles» δραστηριοποιείται στο χώρο του μαρμάρου και των φυσικών πετρωμάτων υψηλής ποιότητας (γρανίτες, χαλαζίες) από το 1986.

Θα μας βρείτε:

Λ. Καραμανλή 104 Αχαρναί
Tel. +30 210 2407972
Fax. +30 215 5706363
Email. [email protected]

Copyright © 2018 Hellenic Marbles. All rights reserved. Website by HellasWeb